eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Hogyan előzhetjük meg a cukorbetegség szövődményeit

Egy friss európai uniós felmérés szerint a cukorbetegek közül legalább minden tizediknél szív- és érrendszeri szövődmények alakulnak ki - számolt be a 11 ezer beteg részvételével lefolytatott európai felmérésről a Magyar Diabétesz Társaság elnöke.

Madácsy László professzor szerint a szövődmények kialakulásáig a cukorbetegek nem veszik komolyan betegségüket.

Egy 11 ezer emberre kiterjedő vizsgálat szerint a cukorbetegek több mint 10 százalékánál szív- és érrendszeri problémák is jelentkeznek. A szakember szerint ezért fontos, hogy minden érintett betartsa azt a diétát és életmódváltást, amit előírnak számára.

Sajnos, ezt a betegek jó része nem teszi meg, csak akkor, amikor más komoly betegség tünete is kialakul nála - mondta a professzor az InfoRádióban.

A cukorbetegség néha későn derül ki, mire a panaszok jelentkeznek, addigra már a szövődmények is kialakulnak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×