Infostart.hu
eur:
385.71
usd:
328.88
bux:
109761.83
2025. december 17. szerda Lázár, Olimpia

Öreg alma, nem vén alma

Az alma márciusban már nem igazán ropogós, s vitamintartalmából is sokat vesztett, ezért bátran használhatjuk főzéshez. Párolva vagy kompótként nagyszerű kisérője lehet szinte minden pecsenyéknek, de ha csikemájjal sütjük-főzzük össze, még a köretet is helyettesíti. Libamájjal sem lehet megvetendő!

Almás, hagymás csirkemáj

Hozzávalók
80 dkg csirkemáj
8 dkg vaj
2 közepes vöröshagyma
3 alma
4-5 evőkanál almapálinka (ha van)
1 kiskanál morzsolt majoránna
só, őrölt bors

A csirkemájról a szíveket leválasztjuk, a hártyát, ereket, epemaradványokat gondosan eltávolítjuk, majd a májakat 2-3 darabba vágjuk. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkemájat nagy lángon forgatva megpirítjuk benne. Ha mind megsült, szűrőlapáttal kiszedjük, és visszamaradt zsírjában a meghámozott, karikákra szelt és gyűrűire szedett hagymát megfuttatjuk. Ha szép aranyszínt kapott, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk. Megsózzuk, frissen őrölt borssal és a morzsolt majoránnával megszórjuk. A májat a serpenyőbe visszatesszük, és rázogatva 3-4 perc alatt az egészet összesütjük. Forrón, friss ropogós kenyérrel, esetleg pirítóssal tálaljuk

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1777kJ/425 kcal

Címlapról ajánljuk

Mészáros Andor: stabil lesz Andrej Babis kormánya, de baj esetén az ellenzékből is lehetnek támogatói

Olyan komoly a kormánykoalíció többsége, hogy ez stabil kormányzást vetít előre – értékelt az InfoRádió Aréna című műsorában Mészáros Andor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézetének egyetemi docense. Beszélt arról is, mi adja Andrej Babis politikai varázsát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.17. szerda, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×