eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
fotó: police.hu videója
Nyitókép: police.hu videója

Újabb trükköt vetettek be a telefonos csalók – vitték az áldozat minden pénzét

A valódi rendőrség nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy legyünk körültekintőek és óvatosak, ha a bankszámlánkról van szó.

Egy 62 éves, Sopron közelében élő hölgyet a napokban egy magát banki ügyintézőnek kiadó asszony azzal a történettel hívta fel, hogy a folyószámláján veszélyben van a pénze - számol be az esetről közleményében a rendőrség.

Nem sokkal később egy másik, akcentussal beszélő nő telefonált, aki rendőrségi menedzserként bemutatkozva rávette a sértettet, hogy egy "védett számlára" utalja el a megtakarított pénzét.

Elmagyarázta, hogyan tud belépni a netbankjába, és elutaltatott vele 1,3 millió forintot. Másnap a csaló ismét telefonált, és még arra is rávette, hogy vegyen fel hitelt. Ezután a kölcsönként felvett közel 6 millió forintot is átutaltatták vele két folyószámlára azzal, hogy így helyezik biztonságba a pénzét, amit majd később visszakap.

Kisvártatva a bankja hívta telefonon a sértettet, hogy nagy pénzmozgást látnak a számláján. Erre a becsapott nő elmondta a történteket az ügyintézőnek, és ekkor szembesült azzal, hogy több mint 6 millió forintja bánja a hiszékenységét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×