eur:
392.38
usd:
353.49
bux:
72302.49
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
euró bankjegy üzletkötés kenőpénz vesztegetés
Nyitókép: Pixabay

Piszkos dolgon értek három közalkalmazottat

A Főváros Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz három férfival szemben, akik közalkalmazottként egy turisztikai-hagyományőrző pályázat keretében kértek és fogadtak el korrupciós pénzt zenészektől.

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írta, hogy a vádlottak „egy állami kulturális intézménynek dolgoztak közalkalmazottként, az intézmény részt vett egy turisztikai-hagyományőrző támogatási projekt kivitelezésében, amelynek keretén belül éttermi élőzenét játszó zenekarok tiszteletdíját finanszírozta az állam”.

Az egyik vádlott a pályázatok elbírálásában, a nyertes zenekarok kiválasztásában, az éttermek és zenészek közötti koordinációban, két társa pedig a szerződött éttermek helyszíni szakmai ellenőrzésében vett részt, emellett a megvalósítás minőségére vonatkozóan is iránymutatást adhattak.

A három férfi nem volt jogosult pénzt kérni és átvenni a zenekaroktól, enek ellenére egyikük – többek között budapesti, egri és kecskeméti helyszíneken – öt alkalommal, a másik kétszer, a harmadik férfi egy alkalommal jogtalan előnyként elkérte a pályázatban nyertes éttermekben muzsikáló zenészektől a támogatásból származó jövedelmük 10 százalékát.

A Fővárosi Főügyészség két vádlottat üzletszerűen elkövetett, gazdasági vesztegetések elfogadásával, harmadik társukat gazdasági vesztegetés elfogadásával vádolja.

A főügyészség mindhárom férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést indítványoz, és azt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őket attól, hogy közalkalmazottként dolgozzanak – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

A csütörtök reggeli magyar kiskereskedelmi forgalmi és külkereskedelmi mérleg adatok. illetve Matolcsy György MNB-elnök szavai érdemben nem mozgatták meg a forint árfolyamát, a dollár újbóli világpiaci gyengülése viszont igen, és ennek segítségével az euró jegyzése 393-ról 392-ig ereszkedett csütörtökön kora délutánra. Ez azt jelenti, hogy bő egyhavi csúcsa közvetlen közelébe kapaszkodott a forint. Közben a dollárral szemben is lényeges fejlemény történt: egyre jobban távolodik az árfolyam egy minap tesztelt fontos technikai szinttől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×