eur:
392.84
usd:
355.52
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát, a Quaestor-cégcsoport volt elnök-vezérigazgatóját érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Questor-ügy: nyolc év tárgyalás után hétfőn hirdetnek ítéletet

Az ügy 1548 oldal terjedelmű - azóta többször módosított és kiegészített - vádirata 2016. február 5-én érkezett a bíróságra.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn, szeptember 2-án ítéletet hirdet abban a büntetőügyben, amelyben a Quaestor-cégcsoport vezetője és munkatársai vádlottként, míg a nagyszámú károsult sértettként várja a bíróság ítéletét - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Az ügy 1548 oldal terjedelmű - azóta többször módosított és kiegészített - vádirata 2016. február 5-én érkezett a bíróságra. A nyomozati iratok meghaladták a 132 ezer oldalt. A bírósági tárgyalás 2016. június 12-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

A Fővárosi Törvényszék összesen 359 tárgyalási napot tartott, ezekből 193 napon a tanúkat, 73 napon pedig a szakértőket hallgatták meg. A nyomozás során egyebek mellett 21 informatikai szakértői véleményt és 5 igazságügyi orvosszakértői véleményt terjesztettek elő.

Az ügy bonyolultságát érzékelteti, hogy az eljárás bírósági szakaszában 2018. júniusában benyújtottak egy újabb 40 oldalas vádiratot, amit a bíróság az alapügyhöz egyesített. Ekkor az ügybe további 2064 oldal terjedelmű újabb nyomozati anyagot csatoltak. Ezen kívül az ügyészség 2018. júliusában még újabb 25 oldalas vádmódosítást, majd 2019 márciusában 10 oldalas vádkiterjesztést is benyújtott.

A bizonyítási eljárás végeztével - az ügyben beszerzett egyesített könyv-, pénz- és tőkepiaci, valamint informatikai szakvélemény megállapításaira tekintettel - 2024 februárjában a vádhatóság 859 oldalas vádmódosításában pontosította az addigi vádakat.

Az ügy nehézségét érzékelteti, hogy az eljárás bírósági szakaszában 17 új szakértő kirendelése vált szükségessé. A kirendelt szakértők közül 6 szakértő kizárásáról és 2 további szakértő felmentéséről kellett döntenie a bíróságnak.

A törvényszék emlékeztetett: a Fővárosi Főügyészség a Quaestor cégcsoport tulajdonosát és vezetőjét, Tarsoly Csabát és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolta meg, öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rótt a 11 vádlott terhére.

Címlapról ajánljuk
Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.

Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Több fontos, stresszel és veszélyekkel együtt járó munkakörben, szakágazatban szeptembertől már nem lesz kötelező a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat – mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert úgy véli, a korábbi szabályokhoz képest visszalépés az új rendelettervezet, amely szerinte alkotmányellenes is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×