eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Félmilliárdos kár: lecsaptak a nyomozók és kommandósok – videó

Négy embert vettek őrizetbe, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt; a bűnbanda félmilliárd forintnyi kárt okozott a költségvetésnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a szombathelyi pénzügyi nyomozók irányításával felszámoltak egy olyan hierarchikusan működő céghálózatot, amely építőipari és humán szolgáltatásokról állított ki fiktív számlákat elsősorban a saját munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó kirakatcégüknek, emellett további megrendelők részére is ellenszolgáltatásért cserébe.

A színlelt számlázási láncolat célja a stróman ügyvezetők nevére bejegyzett gazdasági társaságok nevében kiállított számlák után, az általános forgalmi adófizetési kötelezettség jogosulatlan csökkentése volt. A számlákon feltüntetett áruértékesítések és szolgáltatások után felmerülő áfa összegét, a számlázási láncba állított egyik gazdasági társaság sem fizette meg – ismertette a vámhivatal.

A közlemény szerint az elkövetők több mint félmilliárd forint értékben okoztak vagyoni hátrányt a költségvetésnek, amely a lefoglalt ingatlanok, készpénz és számlapénzek formájában teljes egészében megtérült.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozás során 12 embert hallgattak ki gyanúsítottként, ebből 4 embert vettek őrizetbe, akik letartóztatását elrendelte a Győri Járásbíróság.

A Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói 15 helyszínen csaptak le a Bevetési Igazgatóság járőreivel és a MERKUR bevetési egység kommandósaival – tudatta a vámhivatal.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×