eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Close-up of copper wire. Copper is element 29 on the Periodic Table of Elements.  Copper is considered a semi-precious metal used in electricity transmission, electrical equipment, plumbing, consumer and health industries and it is an essential nutritional mineral to human life. Copper was the first metal to be worked my humans.
Nyitókép: Bryan Steffy/Getty Images

Három nap alatt harminc millió forintnyi kábelt loptak

Őrizetbe vettek hat férfit, akik több alkalommal, összesen csaknem 31 millió forint értékben loptak rézkábelt egy hajdúnánási telephelyről - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, a bejelentés a június 16-ai hétvégén érkezett a rendőrségre a telephelyről. Az elkövetők három nap leforgása alatt csaknem 31 millió forint értékű rézkábelt loptak.

A tájékoztatás szerint a rendőrök esténként a járőrökkel közösen újra és újra ellenőrizték a telephelyet és környékét a lopás után.

A bűnügyesek június 22-én éjjel észre vettek két férfit, akik épp a cég területére próbáltak bejutni. Azonnal elfogták őket, ahogy a közelben két társukat is, akik egy kocsiban ülve várták cinkosaikat. A polgári, miskolci és sajószentpéteri illetőségű férfiakat előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat is - ismertette a rendőrség.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az első lopásoknál több társuk is volt, közülük két miskolci férfit június 22-én, hétfőn fogtak el a rendőrök, majd ők is bűnügyi őrizetbe kerültek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást velük szemben - tudatta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×