eur:
392.44
usd:
363.09
bux:
72077.62
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Uwe Umstaetter/Getty Images

Megöltek egy lakót a tokaji idősotthonban, az elkövető nem büntethető

Meghalt egy idős férfi egy tokaji idősotthonban, miután agyonverte egyik lakótársa.

Egyy tokaji idősotthon egyik lakója úgy megverte lakótársát, hogy az idős férfi belehalt sérüléseibe – tudta meg a Tények. A portál szerint az eset még februárban történt, de csak most került nyilvánosságra.

A támadó nyolc év börtönt is kaphatna, ám miután a 70 éves férfi demens, vagyis nem beszámítható, akár meg is úszhatja a büntetést. Ebben az esetben a bíróság elrendelheti a kényszergyógykezelését, de a törvény azt is szabályozza, hogy ennek mik a feltételei. A nyomozást az is nehezíti, hogy ha voltak is szemtanúk, betegségük miatt nem biztos, hogy emlékeznek a történtekre, ugyanis az áldozat és a tettes egy olyan osztályon lakott, ahol csak demenciában szenvedőket ápolnak.

A rendőrség közölte, ismeretlen tettes ellen nyomoznak, emiatt pedig még egy gyanúsítottat sem tudtak kihallgatni.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×