eur:
387.03
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Unsplash.com

Iskolai mészárlást tervezett a miskolci fiatal

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen emberölés előkészületének bűntette miatt, aki azt tervezte, hogy korábbi általános iskolájában, vagy a középiskolájában tömegmészárlással járó iskolai lövöldözést fog végrehajtani.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022. őszétől kezdve 2023. január hónapig rendszeresen arról beszélt osztálytársának, hogy lövöldözne egy iskolában, vagy repülőtéren, olyan helyszíneken, ahol sok ember tartózkodik. Cselekményét azért szeretné elkövetni, mert a társadalom nem érti meg őt, ezért az embereknek traumát akar okozni – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A tömegmészárlással járó lövöldözést volt általános iskolájában, illetőleg az aktuális középiskolájában tervezte végrehajtani, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna. Előkészületként az oktatási intézményekben videófelvételeket készített. Internetről igyekezett felderíteni, hogy hogyan juthatna legálisan vagy illegálisan fegyverhez, illetve ennek sikertelensége esetén házilag, hogy tudna lőfegyvert vagy bombát előállítani. Közösségi oldalakon folytatott beszélgetéseket arról milyen ruházatot fog használni, hogyan hatol be az osztálytermekbe, minimum húsz, akár ötven diákot megölne.

2023 márciusában rendszeresen rákeresett olyan internetes platformokra, ahol iskolai lövöldözésekről olvasott, cselekménye befejeztével öngyilkos akart lenni, vagy a rendőrökkel lövette volna agyon magát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott – zárul a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×