eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pexels

Családi vállalkozásban terítette a lekapcsolt bűnbanda a kristályt Pesterzsébeten

Az ötfős társaság évek óta árulta a szert a környékbelieknek, felváltva adogatták el a kiporciózott metamfetamint.

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írta, hogy egy testvérpár, illetve az egyik nő korábbi, majd későbbi párja, valamint sógora egy XX. kerületi lakásban 2020 óta kereskedett a kristály nevű kábítószerrel - adta hírül az MTI.

Az előzetesen kiporciózott kábítószert valamennyi vádlott közösen készletezte a lakásban, és mindig az adott el belőle, aki éppen otthon tartózkodott.

A kábítószert környékbeli, jellemzően rossz anyagi helyzetben lévőknek, kábítószerfüggőknek, illetve hajléktalanoknak kínálták fel kis tételekben, ellenértékként pedig készpénzen kívül egyéb értéktárgyakat - így például ékszereket, alkalmanként akár autóalkatrészeket vagy műszaki cikkeket - is elfogadtak.

A Fővárosi Főügyészség az öt embert jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványoz - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×