eur:
394.4
usd:
364.07
bux:
73717.14
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Nyitókép: unsplash.com

A 300 milliós adózatlan cigaretta még csak a kezdet volt – videó

Diplomata jelzéssel ellátott mikrobusszal szállították az adózatlan cigarettát azok az elkövetők, akiket a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy debreceni ingatlanban – tudatta Simon Béla alezredes, a NAV sajtóreferense.

Bűnügyi információ alapján ellenőriztek egy debreceni ingatlant a pénzügyi nyomozók a pénzügyőrökkel közösen. A portán egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakost és egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú személyt érték tetten nagyobb mennyiségű adózatlan cigaretta pakolása közben – áll a közleményben, ami részletezi azt is, hogy amint észrevették a hatóság embereit, a gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de mindkét férfit sikerült elfogni.

Egyikük egy közelben lakó rendőrtiszt házának padlására bújt el, de lebukott.

Az udvaron parkoló magyar és – diplomata hatósági jelzéssel is ellátott – cseh rendszámú mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban 139 500 doboz, 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit a pénzügyőrök azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használata további vizsgálat tárgyát képezi – jelezte az alezredes.

A közlemény szerint a gyanúsítottak csaknem negyedmilliárd forint vagyoni kárt okoztak a magyar költségvetésnek, ezért ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. Az elkövetők letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén a két férfi akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×