eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Lekapcsolta a TEK a Lobbanó utcai emberölés két gyanúsítottját – videó

A budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével elfogtak egy férfit és egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy három hete a fővárosban a XVI. kerületi Lobbanó utcában megöltek és kifosztottak egy idős embert.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, egy Lobbanó utcai családi házban május 28-án holtan találtak egy 80 éves férfit, akinek halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozás első adatai egy fiatal nőre terelték a gyanút, de megállapították, hogy neki nincs köze a bűncselekményhez.

A további adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket: egy 27 éves nőt és egy 52 éves férfit.

A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi 2023. május 26-án késő este ment be az idős ember házába és olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról.

A feltételezett elkövetőket a TEK műveleti egysége kedd délután egy budaörsi parkolóban fogta el.

Idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és bankkártyával visszaélés elkövetésével is gyanúsítják.

Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és javasolták letartóztatásukat – olvasható a rendőrségi honlapon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×