eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Az évekkel ezelőtt eltűnt magyar villanyszerelő maradványaira bukkanhattak Ausztriában

Burgenlandban, egy kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntesek, akik tavasz elején az árokpartokat takarítják társadalmi munkában. A Kronen Zeitung beszámolója szerint azonnal értesítették a hatóságokat, és vizsgálatok céljából elszállították a maradványokat.

A 2017-ben nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője szerint nagy eséllyel a családapa maradványait találták meg a határ túloldalán. A Blikknek Lichy József ügyvéd azt mondta, már korábban feltételezték a nyomozásban, hogy a villanyszerelő megölésével gyanúsított férfi Ausztriában rejthette el a holttestet.

"Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek elő" – mondta, és jelezte, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját most bekérik a magyar hatóságoktól.

Mint ismert, 2017. március 31-én Mácsik Zoltán úgy búcsúzott el családjától, hogy egy benzinkútnál találkozik korábbi munkatársával, É. Imrével, aki megadja neki tetemes tartozását. A férfi erről az útjáról soha nem ért már haza.

A rendőrség pár nappal később elkapta É. Imrét, akit azóta az ügyészség Mácsik Zoltánon kívül még egy villanyszerelő megölésével vádol. A jelenleg is börtönben lévő egykori győri vállalkozó tagadja a gyilkosságokat, véleménye szerint a két eltűnt villanyszerelő külföldön kezdett új életet. Ezt mindkét család teljes mértékben kizártnak tartja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×