eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

Három évet kaphat a "vicces kedvű" fiatal egy gigantikus hógolyóért - videó

Ekkora hótömb veszélyes az úton.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki gyermekkorú társával egy hótömböt rakott ki az úttestre, aminek később egy autó neki is ütközött

A vádirati tényállás szerint a 22 éves férfi és gyermekkorú társa 2021 decemberében, éjfél körül egy Mosonmagyaróvár közeli település utcáján sétáltak, havas, hideg időben. Ekkor észrevettek egy körülbelül 50 centiméter élhosszúságú átfagyott hótömböt, melyet kigörgettek az egyik forgalmi sáv közepére, majd távoztak.

Nem sokkal később arra haladt egy személyautó, amely a sötétben, a szemerkélő esőben későn észlelte az úttesten lévő hótömböt, és az elkormányzás ellenére is nekiütközött.

A járműben az ütközés miatt mintegy 40 000 forint kár keletkezett.

A vádlott és gyermekkorú társa olyan akadályt létesített a közúton, amely alkalmas volt arra, hogy az ott haladó járművekkel ütközés révén sérüléssel járó balesetet eredményezzen. Ezért az ügyészség a felnőttkorú elkövető ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×