eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Fotó: rendőrség
Nyitókép: rendőrség

22 év után kiástak egy embert, meglehetnek a Silver diszkó vendégének gyilkosai - videón az elfogásuk

Több mint húsz éve történt emberölés ügyében fogott el egy 49 éves nagyvenyimi és egy 47 éves kecskeméti férfit a rendőrség. A bíróság elrendelte mindkét férfi letartóztatását.

Az ügyészség azt írja: 2000. október 1-én hajnalban a kecskeméti Izsáki úti Silver diszkóban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai bántalmazták, majd kivezették az épületből.

A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat halálra gázolta. "Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás - elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva - idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették" - írták.

Mint hozzátették, később a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályán egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amely szerint a férfi halála nem egyszerű baleset volt, ezért nyomozást indítottak aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

Az eljárást a KR NNI nyomozó főosztálya vette át:

az áldozatot exhumálták,

majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte. A nyomozók mintegy száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi esetében az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott.

A rendőrség közölte, hogy a 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében és a 49 éves V. Lajost nagyvenyimi munkahelye előtt kedd hajnalban fogták el.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön elrendelte mindkét férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a döntés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Elon Muskék újabb ember agyába ültettek implantátumot

Elon Muskék újabb ember agyába ültettek implantátumot

A Neuralink, Elon Musk agy-számítógép interfészekkel foglalkozó startupja újabb mérföldkövet ért el: sikeresen beültette második betegébe azt az eszközt, amely lehetővé teszi a bénult betegek számára, hogy gondolataik révén irányítsanak digitális eszközöket. Az innováció célja, hogy a gerincvelő-sérült emberek visszanyerhessék önállóságukat és könnyebben kommunikálhassanak a külvilággal – írja a Reuters.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 07:40
×
×
×
×