eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: police.hu.

Távcsöves számszeríjjal vadásztak le egy nagyszemű szarvasborjút

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 46 éves férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 46 éves bujáki lakos 2022. november 5-én Kutasó településen anyósa házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy fiatal szarvasborjút. A sérült vad a szomszéd telephelyre menekült, ahol elpusztult – írja a police.hu.

Ezt követően a vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi visszahúzta az elpusztult borjút anyósa kertjébe, autójába rakta, lakásán feldolgozta, majd másnap a kész húst visszavitte rokonának.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst, amelyeket lefoglaltak.

Az eszköz, mellyel a szarvasborjúra vadászott a férfi.
Forrás: Police.hu.

A 46 éves férfit a rendőrök elfogták, előállították és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elismert bűncselekmény elkövetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×