eur:
396.99
usd:
361.6
bux:
70188.24
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Alig van ember a vatikáni Szent Péter téren 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették és más óvintézkedéseket is bevezettek Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Antik mellszobrokat csapott földhöz a Vatikánban

Két antik mellszobrot hajított földhöz szerdán egy egyiptomi származású amerikai férfi a vatikáni múzeumban, megrongálva azokat.

A szobrok egy polcon voltak kiállítva a múzeum a Chiaramonti galériában. A belépőjeggyel rendelkező férfi szándékosan döntötte le a büsztöket, amelyek közül az egyiknek megsérültek a fülei és az orra. Egyelőre nem tudni, hogy a másik mennyire rongálódott meg.

A teremőrök vették észre a felindult turista ténykedését, aki megpróbált ugyan elmenekülni, de őrizetbe vette őt a vatikáni csendőrség, majd egy rendőrőrsre kísérték kihallgatásra.

Az ötvenes éveiben járó férfi értesülések szerint Ferenc pápával akart beszélni.

A hatóságok szerint a vizsgálat még zajlik az ügyben. A büntetett előéletű férfi három napja érkezett Rómába, az Egyesült Államokban garázdaságért ítélték el. A férfi pszichés problémákkal küzd - közölte a rendőrség.

A megrongált mellszobrot azonnal a restaurátorműhelybe vitték helyreállítás céljából.

Címlapról ajánljuk
Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

A férfi kézilabda-válogatott számára véget ért a párizsi olimpia a franciák elleni 24-20-as vereséggel. A játékosok úgy érzik, leginkább az első körben, Egyiptom ellen ment el a továbbjutás.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×