eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Police car stobes in front of the Hungarian Parliament
Nyitókép: Peter Csaszar/Getty Images

Elárasztották a rendőrök a Belvárost – itt az eredménye

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Belváros-Lipótváros Önkormányzat és a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület munkatársaival tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést – írja a police.hu.

A másnap hajnalig tartó akcióban közterületi alkoholfogyasztás miatt 28 embert figyelmeztettek, egyet helyszíni bírsággal sújtottak, mert a figyelmeztetés nem érte el célját.

Megszűrték a közlekedés résztvevőit is: 32 járművezetőnél alkalmaztak alkoholszondát, ami két esetben jelzett ittasságot. Emiatt az egyik sofőrt közigazgatási bírságban részesítették, a másikat előállították, mert vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Egy szórakozóhely működését ellenőrizték – ott a társhatóságok találtak kisebb hiányosságokat, ami miatt az üzemeltetővel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt fontosságúnak tartja a főváros belső kerületeinek biztonságát és a lakók nyugalmát, így a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×