eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

El akarta venni a rendőrök fegyverét a Kökin, hogy vérengzésbe kezdjen

Előkészítő ülést tartottak pénteken a férfi büntetőügyében, akit négyrendbeli emberölés előkészületének bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a terhelt és a barátnője 2020. október 2-án délután egy kispesti buszmegállóban tartózkodtak, amikor a megállóval szemközti oldalon a rendőrség épp közbiztonsági ellenőrzést végzett.

A vádlott barátnője ekkor közölte a férfival, hogy részéről a korábban közölt szakításuk végleges. A férfit a visszautasítás felzaklatta, attól indulatba jött és agresszívvá vált. Kijelentette, hogy ha a nő nem hajlandó megbocsátani neki, akkor öngyilkosságot követ el, de előtte megöli a rendőröket is – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Ezt követően a vádlott átment az úttesten és megközelítette a szolgálati gépkocsijuk hátuljánál várakozó rendőröket azzal a céllal, hogy tőlük lőfegyvert szerezzen. A terhelt egy neki háttal álló őrmester mögé lépett, majd jobb kezével rámarkolt a rendőr oldalán függő, annak nadrágszíjára erősített, tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatára, majd azt rángatni kezdte. Amint az őrmester észlelte a vádlott erőteljes mozdulatait, ráfogott a férfi kezére és a lőfegyverre, így annak elvételét meg tudta akadályozni. Amikor az őrmester kollégái az eseményeket észlelték, haladéktalanul a társuk segítségére siettek és együttes erővel megbilincselték a terheltet.

Bár a pénteki előkészítő ülésen a terhelt beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, a nyilatkozatait a bíróság azonban nem fogadta el, mivel az iratok nem támasztották alá a vádlott vallomását. Ezt követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amely a vádlott és a tanúk meghallgatásával kezdődött meg.

Az eljárás 2022. július 1-én tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×