eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Súlyosításért fellebbeztek egy NAV-vezető korrupciós ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata alapján a Fővárosi Törvényszék vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hozott ítéletet három vádlott ügyében.

A vádirat lényege szerint két férfi – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik bűnügyi igazgatóságának osztályvezetője, és egy könyvelési, valamint ahhoz kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozó cég vezetője – egy harmadik társukkal abban állapodott meg, hogy a könyvelési szolgáltatást végző céggel kapcsolatban álló vállalkozóknak pénzért felajánlják, hogy a NAV-nál indult és őket érintő eljárásokról adatokat szolgáltatnak és szükség esetén azokat számukra kedvezően befolyásolják.

A korábban közszolgálati jogviszonyban álló terhelten felüli vádlottak cégek ügyvezetői voltak.

Az ügyben a 2022. február 22-én tartott előkészítő ülésen nyolc vádlott közül hárman a vádirattal egyezően beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ezért esetükben a bíróság elkülönítette az ügyet, míg az alapügy a többi vádlott vonatkozásában tárgyalással folytatódik.

Az elkülönített ügyben elnapolt és 2022. május 24-én folytatott előkészítő ülésen a bíróság a vádirati tényállással egyezően bűnösnek mondta ki a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakat, és a könyvelési szolgáltatást nyújtó cég vezetőjét 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 millió forint, míg a két vállalkozót 2,250 millió és 4,4 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vád képviseletét ellátó ügyész fellebbezést jelentett be mindhárom vádlott terhére súlyosításért – egy esetben a minősítést is támadva –, míg a terheltek és védőik tudomásul vették az ítéletet – zárul a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×