eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Fegyveres képet küldött elrettentésül, majd levágta a nyomkövetőjét és meglógott – fotó

Fogolyszökés miatt emelt vádat az ügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 40 éves holland terheltet a Győri Járásbíróság egy korábbi ügye miatt elítélte 2020 novemberében, és a jogerős ítéletig a korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta. Ez azt jelentette, hogy a férfira nyomkövetőt szereltek, és nem hagyhatta el a Győr melletti településen lévő otthonát – írja az ugyeszseg.hu.

Ennek ellenére 2021 áprilisábán, egy délután a nyomkövető eszközről „szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre. A házhoz kiérkező rendőrök a férfit nem, csak a levágott nyomkövető eszközt találták meg. Pár órával később már az erősen ittas állapotban lévő terheltet is elfogták a településen.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi előző nap fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is melyen egy, az övébe tűzött pisztoly volt látható. A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök a házkutatás során megtalálták és le is foglalták.

A férfit azonnal letartóztatták, és vele szemben az ügyészség fogolyszökés, és minősített zaklatás miatt emelt vádat, tettéért halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×