eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Menekülő autóra tüzelt egy rendőr Harkánál

Illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra adott le lövéseket egy rendőr csütörtök délután a harkai határátkelő közelében, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni az autót. Senki sem sérült meg - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az esetről beszámoló közlemény szerint a rendőröknél felmerült a gyanú, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött litván rendszámú személyautó és utasai egy embercsempész előfutáraként érkeztek a magyar-osztrák határhoz. Értesítették a közelben lévő egységeket, és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont.

Szóltak kollégáiknak a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet.

A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított. A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől.

Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.

A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált.

Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és - ez első információk szerint - harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×