eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Agyba-főbe verte kiskutyáját – olcsón megúszhatja

A bántalmazott kutya nyüszítésére egy szomszéd figyelt fel, aki értesítette a rendőröket. A kutya combcsonttörést és más sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a 31 éves férfit állatkínzás vétségével vádolja és vele szemben elzárást indítványoz.

A vádirat szerint a vádlott 2020. július 16-án napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a körülbelül 1 éves kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett.

Az indulat hevében legalább 15 percen keresztül üvöltözött és bántalmazta a kutyát, testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A bántalmazás és agresszív kiabálás miatt a kutya az ágy alá menekült és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett.

Az egyik lakó figyelt fel az állat hangos nyüszítésére és értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a kutya testszerte véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett. A combcsonttörés a kutyának megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

A 31 éves férfival szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és vele szemben elzárás büntetést indítványozott. Az elzárás leghosszabb tartama a törvény szerint 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×