eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Az 1989-es halálbüntetését megúszta, de azóta sem tért jó útra

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy férfi egy dohányboltot gáz- és riasztófegyverrel rabolt ki.

Az ügy érdekessége, olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében, hogy a férfit többszörösen minősülő emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 1989-ben halálbüntetésre ítélték. Ugyanebben az évben a büntetését kegyelemből életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatták át. A büntetéséből 2009-ben feltételes szabadságra bocsátották. A feltételes szabadság ideje alatt elkövetett újabb bűncselekmények miatt kétszer börtönbüntetésre ítélték. Az életfogytig tartó fegyházbüntetése végrehajtásának a folytatására 2018. október 29-én kellett volna büntetés-végrehajtási intézetben jelentkeznie. A behívásnak nem tett eleget, szökésben volt, amikor a rablást elkövette.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi magához vette az engedély nélkül tartott gáz- és riasztófegyverét és egy szombathelyi dohánybolthoz ment. Ott maszkot húzott a fejére, az eladónőre szegezte a fegyvert, tőle a napi bevétel átadását követelte. A nő közölte vele, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A férfi ennek ellenére az eladót többször arcon lőtte, megütötte, súlyos sérüléseket okozott a nőnek. A férfi végül 185 655 forint bevétellel elmenekült a helyszínről. Az elsőfokú bíróság a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Védelmi fellebbezés miatt az eljárás másodfokon folytatódott. A Győri Ítélőtábla – az ügyészi állásponttal egyetértve – a különös visszaesőnek is minősülő férfi büntetését a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények halmazatára figyelemmel, helybenhagyta.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×