eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: police.hu

Több mint négyezer védett rákot találtak a rendőrök

Két mikrobuszban is találtak belőlük.

Több mint négyezer védett rákot, főként kecskerákot (Astacus leptodactylus) találtak a rendőrök két mikrobuszban a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi beszámoló szerint két görög állampolgár csütörtök délután jelentkezett belépésre a nagylaki átkelőnél egy görög, illetve egy bolgár mikrobusz vezetőjeként. Az autók rakterében, műanyag tárolókban 4350 rákot találtak a rendőrök.

A szakértők a helyszínen megállapították, hogy a szállítmány értéke meghaladja a 210 millió forintot. A gépjárműveket és az állatokat a rendőrök lefoglalták. A két férfit előállították, természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Legutóbb október elején a pénzügyőrök fedeztek fel több mint négyezer kecskerákot egy román teherautó rakterében az M5-ös autópályán, de korábban is rendszeresen elfogtak rákcsempészeket. Egyszer például 2014-ben körülbelül 800 kilogrammnyi, mintegy 25 ezer darab kecskerákot találtak ládákban elhelyezve egy bolgár furgonban.

  • A kecskerák Magyarországon védett, pénzben kifejezett természetvédelmi értéke 50 000 forint.
  • Az olyan nagyméretű édesvízi rákok, mint a folyami és a kecskerák, kedvelt csemegének számítanak a francia és belga konyhában.
  • Akkora igény van rá, hogy Kelet-Európából és Törökországból legálisan és illegálisan is szállítanak állatokat nyugatra.
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×