eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megadta magát a kettős gyilkosság gyanúsítottja - elnézést kért a francia férfi

Harmadik napja folytatott hajtóvadászatot pénteken több mint 350 csendőr egy kettős gyilkosság elkövetője ellen a Francia-középhegységben. A férfi péntek este megadta magát.

"A férfi, akit kedd reggel óta kerestünk Gard megyében, megadta magát" - jelentette be a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter.

A 29 éves Valentin Marcone kedden lelőtte a főnökét és egyik kollegáját Plantiers nevű település fűrésztelepén, ahol dolgozott, és ahonnan elbocsátották.

A fegyverviselési engedéllyel rendelkező sportlövész a kettős gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységben található településhez közeli erdőbe. A csendőrség a Párizsból érkezett elitalakulatokkal együttműködve egy 225 négyzetkilométeres körzetben próbált a férfi nyomára bukkanni. Munkájukat helikopterek és hőkamerával felszerelt drónok is segítették.

Valentin Marcone-t este fél 8 órakor Saint-Marcel de Fontfouillouse település temploma közelében vették őrizetbe.

Arnaud Browaeys, a hajtóvadászat parancsnoka sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsított a rendőri erők nyomásának köszönhetően adta meg magát, az előállításkor nem tanúsított ellenállást, csak annyit mondott: "elnézést kérek".

A tájékoztatás szerint a férfi terepszínű egyenruhát viselt, kimerült volt, nem volt nála fegyver. Nem sokkal azelőtt, hogy megadta magát, a csendőrség megtalálta a búvóhelyét az erdőben.

"Feltehetően érezte, hogy körbezárták, nem maradt menekülési lehetősége" - mondta a parancsnok.

Péntekre virradó éjjel több hitelesnek tűnő jelzést is kaptak a nyomozók a környéken lakóktól, de azok végül nem vezettek eredményre, így a keresés folytatódott tovább.

Három nappal a tragédia után a rendőrség egyre több részlettel rendelkezik az elkövetőről, akinél feltételezhetően több fegyver is volt.

A férfi házas és egy egyéves kislány apja, kiváló lövész, de nem vadász, a családja szerint az volt az álma, hogy csatlakozik a hadsereghez.

"Sportlövő volt, de soha nem vett részt a helyi vadászatokon, magányos, nem igazán társasági ember" - mondta Claude Legrand, a Gard megyei vadászok alelnöke. "Magányos farkas, aki Rambót akar játszani, és sajnos jól is lő" - tette hozzá.

A rendőrség eleinte nem tette közzé a férfi személyazonosságát. Csütörtökön azonban már tanúkat is kerestek a nyomozók, ezért egy fotót is közöltek a szökésében lévő férfiról. A csendőrség kérésére az elkövető apja a rádiók és a televíziók által sugárzott üzenetben kérte a fiát, hogy adja meg magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×