eur:
395.08
usd:
366.67
bux:
71484.31
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kezdődik a szövevényesnek ígérkező Czeglédy-per

A DK-s politikus társaival egy adóelkerülést segítő számlázási láncot alakíthatott ki.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kedden kezdődik Czeglédy Csaba büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken, ahol a vádirat szerint a DK-s politikus vádlott és 22 társa egy olyan számlázási láncot alakított ki, amelynek lényege az volt, hogy a munkaerő-közvetítés kapcsán felmerülő közterhek megfizetését elkerüljék, és jogosulatlanul igényelhessék vissza az áfát.

A vádak szerint összesen 6,3 milliárd forintot meghaladó összegű adót csaltak el.

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetés kiszabását, több száz millió forint értékű vagyonelkobzást és a feltételes szabadlábra helyezés elvetését kéri a bíróságtól.

Az ügynek eredetileg 23 vádlottja volt, heten vádalkut kötöttek az ügyészséggel – amiből hárman visszaléptek. Négy vádlott beismerő vallomást tett, és megkezdte börtönbüntetése letöltését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×