eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Erőszakolási botránysorozat – öngyilkosságba menekült az amerikai válogatott volt edzője

Megtudta, mi ellene a vád, nem akart tovább élni John Geddert.

A New York Timesra hivatkozva a HVG azt írja, öngyilkos lett John Geddert, az amerikai olimpiai tornászválogatott egykori edzője, miután csütörtökön napvilágot látott, mivel vádolják: szexuális erőszakkal és emberkereskedelemmel.

John Gedderté volt az az edzőterem, ahol az a Lawrence Nassar dolgozott, akit több sportoló is megvádolt szexuális zaklatás miatt.

A Geddert elleni friss vád húsz rendbeli emberkereskedelemről szól, számos esetben sérüléssel járó munkára kényszerítés is. Hat esetben kiskorúakkal kereskedett, hab a tortán, hogy zsarolhatott is, és félrevezethette a hatóságokat – szándékosan. Geddert otthonában az ügytömeghez kapcsolódó 12 doboznyi bizonyítékot és elektromos eszközöket is lefoglaltak.

Az amerikai tornasportban történt visszaélésekről épp dokumentumfilm is forog, nem is egy, és tavaly a Netflixen már bemutatták az Athlete A című filmet,

egy évvel az HBO-n debütált At the Heart of Gold után.

Geddertnek csütörtökön kellett volna feladnia magát, ez elől menekült a halálba.

A Geddert termében dolgozó orvost, Lawrence Nassart 2018-ban 40-től 175 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték, mert éveken keresztül bántalmazott sportolókat.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×