eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Pexels.com

A plébánia Mária-szobra bánta a sikertelen lopást

Három órán belül elfogták a Józsefvárosi Plébánián rongáló tettest.

Rongálással gyanúsítják azt a férfit, aki kedden 22 óra 43 perc körül egy Budapest VIII. kerületi plébánia bejárati ajtaját befeszítette, majd összetörte az előtérben lévő Mária-szobrot.

A józsefvárosi nyomozók három órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 33 éves Sz. Dániel budapesti lakost.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a feltételezett elkövetőt rongálás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tettét beismerte, elmondása szerint a szobrot el akarta lopni, csak véletlenül leejtette – írja a Police.hu.

Sz. Dániellel szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

A mainstream közgazdasági gondolkodásban bekövetkező paradigmaváltások általában új válaszokat igénylő válságokat kísérnek, mint ahogy az történt például a stagfláció – alacsony növekedéssel és magas inflációval – jellemzett időszak után, amely a fejlett gazdaságokat sújtotta az 1970-es években. Ez ismét bekövetkezhet, mivel a liberális demokráciák azzal szembesülnek, hogy a közvélemény bizalmatlan azzal kapcsolatban, hogy képesek-e szolgálni a polgárokat és kezelni a jövőnket fenyegető számos válságot, kezdve a klímaváltozástól az elviselhetetlen egyenlőtlenségeken át a súlyos globális konfliktusokig.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×