eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Alkoholszonda egy rendőr kezében Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Mindkét részeg sofőr tetézte a bajt

Utasokat szállító és balesetet okozó ittas vezetőket állítottak bíróság elé Kecskeméten.

A vád szerint az egyik férfi – akinek vezetői engedélye sincsen – január 16-án délután Kecskeméten súlyos fokban ittas állapotban vezette az egyik ismerősének a személyautóját, amikor igazoltatták a rendőrök. Az ismerős ráadásul nem is engedte meg a vádlottnak, hogy vezesse az autóját. A férfi a jogtalanul használt járművel még három utast is szállított.

A másik ügyben egy szintén súlyosan ittas férfi ugyanezen a napon délután Lajosmizsén vezetett egy személyautót, amivel utánfutót is vontatott. A vádlott az ittassága miatt azonban későn vette észre, hogy az előtte, azonos irányban haladó autó forgalmi okból lassított, majd megállt. Fékezett, de ennek ellenére nekiütközött az előtte lévő gépkocsinak.

A kecskeméti rendőrök mindkét ittas vezetőt őrizetbe vették, majd gyors nyomozás után kezdeményezték a bűncselekményeket beismerő vádlottak bíróság elé állítását. Mindkét vádlottnak ittas járművezetés vétsége miatt kellett felelnie, de a Kecskeméten elkövetett ittas vezetés vádlottját az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével is vádolta.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottakat még az őrizet ideje alatt, január 19-én állította bíróság elé. A kecskeméti ügy büntetett előéletű vádlottját a Kecskeméti Járásbíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A lajosmizsei ittas vezetőt a bíró 200 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hónap, „B” kategóriára korlátozott közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A kecskeméti ittas vezető ügyében az ítélet jogerős, de a lajosmizsei ügyben a védelem enyhítésért, míg az ügyész magasabb összegű pénzbüntetés és hosszabb tartamú, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása végett fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 13:03
×
×
×
×