eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó

Eldurvult a szomszédi viszony

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy csopaki férfit, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta szomszédait, szombaton pedig felgyújtotta az autójukat.

A kényszerintézkedést rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt indítványozta az ügyészség - írta a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Sárosi Dóra közleményében.

A gyanú szerint a férfi szombaton egy nagyobb kő-, illetve betondarabbal betörte szomszédja autójának szélvédőjét és ablakait, majd a jármű belsejét meggyújtotta. A sértett meghallotta a zajt és egy poroltóval időben el tudta oltani a tüzet, de a megrongált autóban milliós kár keletkezett.

A főügyészhelyettes közölte: az őrizetbe vett 34 éves férfi már évek óta zaklatta, késő este telefonon hívogatta szomzédait, idén decemberben pedig - kezében egy pengével - a szomszéd férfit azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezt a fenyegetést karácsony első napján megismételte.

Olyan eset is előfordult, hogy a férfi éjszaka átmászott szomszédai kertjébe, lekapcsolta a villanyt, és így a sértettek lakása fűtés nélkül maradt.

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra elrendelt.

A végzés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×