eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Fellebbez az ügyészség egy rabbi fejéről a kipát leverő férfi ügyében

A bíróság azt mondta ki, hogy a tett közösség tagja elleni erőszak helyett becsületsértés vétségének minősül.

Közösség tagja elleni erőszak megállapításáért fellebbez a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség annak a férfinak az ügyében, akit első fokon becsületsértés miatt ítéltek el, amiért lesodorta egy külföldi rabbi fejéről a kipát - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor azt írta: a 45 éves férfi 2018 áprilisában egy budapesti bevásárlóközpontban követte el a bűncselekményt. Hozzátette, a férfi felismerte, hogy a kipa viselője vallási közösséghez tartozik.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság indoklása szerint a tett kihívóan közösségellenes volt, de a magatartás nem volt alkalmas riadalom keltésére, ezért a férfi tette közösség tagja elleni erőszak helyett becsületsértés vétségének minősül. Az elkövető 2017 júliusában volt kollégáját is bántalmazta, a bíróság ezért súlyos testi sértés kísérletében bűnösnek mondta ki, és a két bűncselekmény miatt három év próbára bocsátotta.

Az ügyészség szerint

a férfi közösség tagja elleni erőszakot követett el, mivel magatartása riadalmat keltett az áldozatban,

ezért eltérő jogi minősítés és súlyosabb büntetés, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért nyújtott be fellebbezést - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×