eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kaiser Ede bilincsben. Két évvel mérsékelte, tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárás, s így jogerőssé vált, hogy nem róható terhére a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás. A bíróság ítéletével mérsékelte a perújítási eljárás során kiszabott, 18 évben meghatározott fegyházbüntetés mértékét, ugyanakkor kizárta Kaiser Edét a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megtette első lépéseit szabadlábon Kaiser Ede

Biztonsági őr biztosan nem lesz - sőt, mielőtt munkába áll, le kell érettségiznie.

Hétfőn "legendás vendég" távozott 18 év után a Kozma utcai börtönből. A móri banki mészárlás után - de végül nem amiatt - hosszú időt hűvösön ülő Kaiser Ede újságíróknak azzal kezdte: "kicsivel több volt, mint ami jólesett" - olvasható a Blikk rövid beszámolójában.

Kaiser a kérdéseket röviden megválaszolva ügyvédje autójához sétált, és családi ebédre indult, édesanyja a kedvenc ételét főzte neki.

Dezső Antal, az ügyvéd azt mondta, biztos abban, hogy védence teljesen leszámolt régi, bűnöző életmódjával,

a börtönben sokat edzett és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad, dolgozói életre

- ha leérettségizett -, de azt már biztosan tudni, "biztonsági őr nem lesz".

Ismert, 2002. május 9-én két fegyveres mészárolt le nyolc embert a móri bankfiókban. Hiába nem találták meg a bankban sem Kaiser, sem állítólagos társa, Hajdú DNS-mintáját, a férfit életfogytiglanra ítélték. Öt év múlva kerültek elő az igazi tettesek, amikor egy amatőr régész előtúrta egy erdőből a gyilkossághoz használt fegyver darabjait.

Kaiser Ede 25 millió forintot kért azért, mert tévesen ítélték el a móri gyilkosságért. A Szegedi Törvényszék azonban elutasította ezt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×