eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: ismeretlen

Kaiser Ede új életet kezdhet, amennyire tud - 18 év után

Épp érettségire készült a börtönben 45 évesen, amikor jött a koronavírus-járvány. Szabadon leteheti.

Hétfőn szabadul 18 éves fegyházbüntetését követően a 45 éves Kaiser Ede, akinek a nevét bár a móri banki mészárlás kapcsán ismerte meg az ország, de ebben az ügyben felmentették, sorozatos fegyveres rablás miatt viszont alaposan megbüntették.

Ismert, a móri bankfiókban 2002 májusában nyolc ember életébe kerülő fegyveres bankrablást követően két hónappal fogták el Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, miután egy volt bűntársuk rájuk vallott. Kaiser Ede társtettesként szerepelt a vádiratban, aki a bankfiók ajtajából küldte el az érkezőket, amíg társa végezte a piszkos munkát.

2004-ben tényleges életfogytiglanira ítélték, és a másodfokon eljáró bíróság is helybenhagyta az ítéletet, ám

a harmadfokon eljáró bíróság úgy ítélte meg, nem ő és társa folytatta le a mészárlást,

de más cselekményekért felelősek.

2007-ben, amikor a veszprémi postásgyilkosság kapcsán Nagy Lászlót elfogták, lakásán megtalálták a móri fegyvereket, Nagy pedig feltáró vallomást tett, így derült ki, hogy valójában mi történt és kik vettek részt a szörnyűségben: ő lőtt agyon hét embert, társa pedig azt követte el, amivel Kaiser Edét vádolták. Nagy később a börtönben öngyilkos lett.

A Fővárosi Bíróság így 2009-ben felmentette Kaiser Edét, egyéb tettei miatt viszont 2020-ig börtönben kellett maradnia.

Kaiser Ede mellett kitartott a családja, a szülei rendszeresen látogatták. Érettségire készült idén, amikor jött a koronavírus-járvány - derül ki a Magyar Nemzet és a Blikk összállításából.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×