eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A rendőrség szakemberei készülődnek, hogy drónnal vizsgálják meg 2020. március 8-án azt a tízemeletes társasházat Vácott, amely előző este egy detonáció következtében megsérült. A Vám utcai épület lakható maradt, de száznyolc ember kénytelen volt ideiglenesen elhagyni. A statikus szakértő véleménye alapján a lakók azóta visszatérhettek otthonukba. Jelenleg semmiféle adat nem támasztja alá a szándékosságot, a rendőrök továbbra is keresik a robbanás okát.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A TEK ment a gránátokat postázó kókai férfiért

A váci robbanáshoz egy gyűjtő szállította a gránátot, őt is gyanúsítja a rendőrség.

Két váci fiatalembert és egy kókai gránátgyűjtőt gyanúsított meg a rendőrség a váci panelrobbanás ügyében. Egy harmadik emeleti lakás tulajdonosai a tűzhelyen hevítettek egy gránátot, amely felrobbant. A két férfi, aki emléktárgyat szeretett volna készíteni a gránátból, könnyebben megsérült, ideiglenesen 108 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A gránátot postán küldő férfiért a TEK emberei mentek Kókára, de a kihallgatása után hazatérhetett. A Bors megtudta, már több mint egy évtizede gyűjti a II. világháborús gránátokat. Gyakran keresgél engedéllyel fémdetektorral, de rendszeresen vásárol az interneten is másoktól. A férfi gyűjteményét több mint 200 gránát alkotja. A hatóságok többször is ellenőrizték őt korábban, és az eszközöket hatástalannak találták.

A férfitől az évek során nagyjából 20–30 darab gránátot vehettek váci megrendelői, az eladó szerint hatástalanítva. A gyűjtő mindig postán küldi ki a csomagokat, gondosan ügyelve, hogy a csomag tartalma ne haladja meg a súlyhatárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×