eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Összeroncsolódott és oldalára dőlt személyautó a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út mellett 2020. február 4-én. Az úton két autó összeütközött a KÖKI terminál közelében, az egyik a szalagkorláton keresztül kirepült az úttestről és felborult. A balesetben egy ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Friss információk Halgas Tibor tragikus balesetéről

Bűnügyi felügyelet alá helyezték azt a taxist, akit a Halgas Tibor halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsít a rendőrség. A törvényszék közlése szerint a férfinak nem volt érvényes vezetői engedélye a baleset elkövetésekor.

A Budai Központi Kerületi Bíróság legfeljebb 2020. június 7-ig rendelte el a bűnügyi felügyeletet.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt 2020. február 4-én az esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető úton közlekedett az Üllői út felől a Köki Terminál irányába. Haladása során előzésbe kezdett, ezért áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemből érkező, ellentétes irányba közlekedő sértett személygépkocsijával.

A sértett autója az ütközés következtében megpördült, szalagkorlátnak ütközött, majd az út menti fás területre csapódott.

A sértett a baleset során elszenvedett sérülései következtében – a mentőorvosi ellátás ellenére – életét vesztette.

Ez a cselekmény – bizonyítottság esetén – halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására lehet alkalmas.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta, hogy a bíróság 2020. június 7-ig rendelje el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét. Indítványozta továbbá azt is, hogy a terhelt a lakóhelyéül szolgáló ingatlant engedély nélkül ne hagyhassa el, és hogy a bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak betartását a rendőrség a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze.

Bevonták a jogosítványát

A bíróság megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja fennáll, amelyet a helyszíni szemléről készült és a halottvizsgálati jegyzőkönyv, a fényképmellékletek, a tanúvallomások, valamint a gyanúsított beismerő vallomása támasztják alá.

Mivel a gyanúsított ellen több alkalommal indult közlekedési szabálysértési eljárás, a közlekedés igazgatási hatóság 2019 októberében 6 hónapra bevonta a vezetői engedélyét.

A terheltet azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy az alapos gyanú szerint járművet vezessen és a jelen ügyben terhére rótt bűncselekményt elkövesse.

Nyomkövetőt is kapott

A fentiekre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés alkalmazása nélkül újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A szükségesség, arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva a bíróság 2020. június 7-ig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét azzal a magatartási szabállyal, hogy a gyanúsított a bűnügyi felügyelet helyéül szolgáló ingatlant engedély nélkül nem hagyhatja el, valamint előírta azt is, hogy a magatartási szabályok betartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

Figyelemmel a gyanúsított együttműködésére, beismerő vallomására és megbánó magatartására, a bíróság a fokozatosság elvének szem előtt tartása mellett úgy foglalt állást, hogy a szigorú magatartási szabályokkal előírt bűnügyi felügyelet – az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – elegendő eszköz ahhoz, hogy biztosítsa a gyanúsított elérhetőségét az eljárás ideje alatt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×