eur:
396.91
usd:
355.64
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: police.hu

Alkonybetörőket fogott a rendőrség

Budapestről jártak családi házakat fosztogatni.

Ismeretlen elkövetők 2016 decemberétől 2017 októberéig Szolnokon és Karcagon több kertes családi házba betörtek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Elemző-Értékelő Osztályának nyomozói az elkövetési módszert megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket ugyanazon bűnözői kör tagjai követték el az ország több megyéjében. A betörők általában péntektől-vasárnapig hajtották végre a bűncselekményeket. Megvárták míg besötétedett, majd betörtek a családi házakba. Jellemzően készpénzt, aranyékszereket, karórákat vittek el, amelyek egy részét később értékesítették.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy egy 5 főből álló budapesti elkövetői csoport az ország 12 megyéjét érintően, 35 településen, 66 családi házba törtbe.

A bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×