eur:
387.68
usd:
356.99
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Vízben álló fák a Tisza árterében, Szajol közelében 2013. április 12-én. A folyó ezen szakaszán másodfokú készültség van érvényben.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Bejutott két gumicsónakos szír migráns a Tiszán át Magyarországra

Hármat sikerült elkapni a csongrádi rendőröknek az éj leple alatt.

Gumicsónakkal próbált a Tiszán keresztül Magyarországra jutni öt szír határsértő. A rendőrök három embert feltartóztattak, két társukat még keresik - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Szabó Szilvia közölte, a honvédség Tiszán szolgálatot teljesítő hajójának radarja pénteken 22.30-kor észlelt egy gumicsónakot, amely a szerb oldalról indulva Magyarország felé tartott.

A járőrök a magyar oldaltól néhány méterre a csónakot az uszadékban fennakadva találták meg, két ember ült benne. Elmondásuk szerint három társuk a partra próbált ugrani a csónakból, de a vízbe estek. Egyikük az uszadékfába kapaszkodott, őt a járőrök kimentették, két embert pedig még keresnek a térségben - tudatta a százados. Hozzátette: az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat.

2009-ben 15 koszovói migráns vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb-magyar határt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×