eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: police.hu

Két év fegyházat ért a betörés és a lopás

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és jármű önkényes elvétele miatt gyorsított eljárásban – őrizetbe vétele alatt – állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfit, aki előbb egy söröző alkalmazottainak értékeit lopta el, majd elkötött egy autót is, amivel később balesetet szenvedett.

A vádlott 2019 júliusában szabadult korábbi börtönbüntetéséből, azonban néhány nappal később ismét bűncselekményt követett el. Ekkor az egyik belvárosi sörözőbe surrant be Kaposváron, ahol a két ott dolgozó alkalmazott pénztárcáját, illetve táskáját szerezte meg. A kaposvári rendőrök azonban rövid időn belül azonosították a vádlottat, mivel az egyik lopott bankkártyával pénzt próbált meg levenni egy ATM-automatából, amely rögzítette az esetet.

A férfi ellen már folyamatban volt a büntetőeljárás, amikor 2019 novemberében Kaposváron, a Cseri városrészben besurrant egy családi házba, ahol két pénztárcát és az egyik sértett gépkocsijának indítókulcsát vette magához, majd a házból való távozása után beült az autóba és azzal a belváros felé indult. A rendőrök azonban felfigyeltek a vádlottra, akit intézkedés alá akartak vonni.

Miután észrevette a járőröket, a vádlott gyorsítani kezdett, de elvesztette az uralmát a jármű felett és azzal a Zselici felüljárón a szalagkorlátnak ütközött.

A balesetben komolyabb személyi sérülés ugyan nem történt, de a jogtalan használat végett elvett autóban jelentős kár keletkezett. Az orvosi ellátás végett elszállított vádlottat a rendőrök már a kaposvári kórházban őrizetbe vették.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetése után – 48 órán belül – a Kaposvári Járásbíróság elé állította az elkövetőt. A bíróság a többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat – az ügyészség indítványával egyetértve – 2 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette - közölte honlapján az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×