eur:
393.12
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Jó célra adták meg adataikat, közel 500 esetben éltek vissza velük

Az öt csaló az interneten általában adománygyűjtéseket szerveztek, amelyek kapcsán a felajánlók megadták a személyes adataikat. Később a csalók a nevükben vásároltak és az átvertek pedig csak a fizetési felszólításoknál kezdtek gyanakodni.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat V. Csaba, H. Tamás, V.Gábor, O. Mária és K. Márió ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirathamisítás bűncselekmények gyanúja miatt.

A rendőrség jelenlegi adatai alapján a társaság egymás között felosztva a feladatokat, idegenek személyes adatait megszerezve előfizetői szerződést kötött és értékes mobiltelefonokat szerzett meg ilyen módon. Bevett módszerük alapján

általában közösségi média oldalakon szerveztek különböző adománygyűjtéseket, ahol a későbbi áldozatok megadták személyes adataikat: lakcímüket, születési időpontjukat, sőt még a személyi igazolványuk számát is.

Az így megszerzett információkkal egy mobiltelefon-szolgáltató online felületén előfizetői szerződést kötöttek, és részletfizetésre nagy értékű készülékeket rendeltek meg, amelyek törlesztését nem fizették.

A készülékek kiszállítását gyöngyösoroszi otthonukba kérték, amely a napi több csomag miatt gyanús lett a futárszolgálat sofőrjének, aki erre rá is kérdezett a csomagok átvevőjétől.

A csalók a tevékenységük tovább folytatása érdekében bevették a társaságba a futárt is, akinek minden alkalommal fizettek azért, hogy a más nevére szóló csomagokat átadja nekik.

A gyanú szerint a társaság tagjai 2018. július és 2019. február között, több mint 400 esetben követtek el ezzel a módszerrel bűncselekményt.

A gyanúsítottak 2019 szeptemberében történt kihallgatását követően K. Márió és O. Mária letartóztatását, míg H. Tamás házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×