eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Lopásnak indult, kegyetlen gyilkosság lett a vége

Fellebbezést nyújtott be a fellebbviteli főügyészség a Pécsi Ítélőtábla másodfokú ítéletével szemben azon vádlottak terhére, akik áldozatuktól ellopták mobiltelefonját, majd brutális kegyetlenséggel megölték.

A hajléktalan marcali férfiak az őket jól ismerő, egyedülálló sértettet azért keresték fel lakásán, hogy közös italozás, kártyázás során – figyelmét elterelve – mobiltelefonját ellopják, olvasható az ügyészség oldalán. A telefon megszerzését követően a kártyajáték folytatódott, azonban erőszakkal végződött:

a vádlottak a sértettet többször megütötték, megtaposták, majd a magatehetetlenné vált asszonyt megalázó helyzetben, lemeztelenítve, a szoba padlóján fekve sorsára hagyták.

A durva bántalmazás folytán az áldozat életét vesztette.

A hatályon kívül helyezés folytán megismételt eljárásban az elsőfokú bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint lopás vétsége miatt a vádlottakat 18 év, illetve 19 év szabadságvesztésre ítélte. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség – a Somogy Megyei Főügyészség fellebbezését fenntartva –

mindkét vádlottra életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva a vádlottakat a lopás vétsége miatt emelt vád alól felmentette, megállapítva, hogy tulajdon elleni szabálysértést követtek el, amely időközben elévült. Egyebekben az elsőfokú döntést helybenhagyta.

A fellebbviteli főügyészség a részbeni felmentés miatt, illetve a vádlottak büntetésének súlyosítása iránt fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×