eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Elkapták az unokázós csalókat - így dolgoztak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 12 rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki pénzt csalt ki idősektől.

A 32 éves boldogi H. József, valamint társa, a 37 éves budapesti K. Ottó 2018. novembere és 2019. márciusa között unokázós csalásokat követtek el.

K. Ottó szerepe a bűncselekmények elkövetésében az volt, hogy az idős személyeket telefonon felhívja, majd magát rendőrnek, mentősnek vagy orvosnak kiadva megtévessze őket. Ezután társa, H. József – többször rendőrnek kiadva magát – vette át a sértettektől a kicsalt pénzt. A férfi, hogy hihetőbb legyen az álcája, még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről.

A nyomozók először H. Józsefet azonosították, akit 2019. március 15-én elfogtak, majd a BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. június 25-én a Frangepán utcában elfogta K. Ottót is. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, zálogjegyeket és rendőrségi fejléccel ellátott papírokat találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói H. Józsefet 8 rendbeli, társát 12 rendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök K. Ottót őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt. H. József bűnügyi felügyelet alatt áll.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×