eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Újabb botrány a veronai buszbaleset ügyében

Nem halad a tragédia nyomozása, ezért a gyászoló szülők hárommillió forintért maguk fordíttatják le a dokumentumokat.

A veronai buszbalesetben elhunytak hozzátartozói nem várnak tovább, a saját pénzükön lefordíttatják a jegyzőkönyvet az olaszoknak, hogy ezt követően egy független szakértő felülvizsgálja a baleset körülményeit.

Mint az Infostart is megírta, nem halad a nyomozás, mert nem tisztázott, melyik sofőr vezette a buszt a tragédia idején. A magyar ügyészség európai nyomozási határozatot bocsátott ki márciusban az illetékes olasz hatóságokhoz ennek tisztázása érdekében, ám választ mind a mai napig nem kaptak. Az egyik áldozat édesapja most a Blikknek viszont azt mondta, egyértelmű, hogy melyik sofőr ült a volánnál, őt pedig már meg is vádolták.

Több dolog vár viszont még tisztázásra, mert szerinte minden rossz volt a buszon. A pluszbenzintartály nemcsak hogy nem lehetett volna ott, az elhelyezkedése, az anyagminősége, a rögzítése sem volt megfelelő, de a szakértői vélemény szerint ennek semmi köze a balesethez. A gyászoló édesapa azt is elmondta, hogy a hivatalos papírokból kiderült: a külföldről behozott busz fékrásegítő rendszerét nem azon a műszaki állomáson ellenőrizték, ahol volt olyan szoftver, amely erre képes lett volna.

Ezek miatt a szülők úgy döntöttek, hogy maguk fordíttatják le a papírokat 10 ezer eurós, azaz 3 millió forintos összegért. A busz engedélyt sem kaphatott volna, nem közlekedhetett volna, így érthetetlen, hogy a szakértők azt mondják, ezeknek nincs közük a balesethez.

A veronai balesetben 2017. január 20-án 17-en vesztették életüket – a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és kísérőik –, amikor az őket szállító autóbusz a sztráda melletti hídpillérnek csapódott, majd kiégett. Az olasz ügyészség hat ember ellen emelt vádat az üggyel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×