eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szabadulhat az egyik olaszliszkai lincselő

A 17 év szabadságvesztéssel sújtott férfi a börtönben kifogástalanul viselkedett, júniusban érettségizik és több mint félszáz alkalommal kapott jutalmat.

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte: a Szegedi Fegyház és Börtönben szabadságvesztését töltő elítélt feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy

az elítélt a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs.

A fogvatartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. Mindenben kifejezte megbánását, a fogvatartásának körülményei miatt számára megítélt kártalanítás összegét a sértett családja kapta meg. Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy húsz alkalommal hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott.

A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva az elítélt által elkövetett életellenes bűncselekmény súlyára és az elkövetés módjára, így a döntés nem végleges.

A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt. A gyermek az árokba esett, de nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×