eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb hír az olaszliszkai lincselőnek megítélt milliókról

Úgy tűnik, nem férhet hozzá a rossz tartási körülmények miatt megítélt kártérítéshez a férfi.

Úgy tűnt, az olaszliszkai emberölés elsőrendű vádlottja megtarthatja a számlájára január kiutalt ötmillió forintot, de kiderült: a zárolt vagyonhoz a lincselő nem férhet hozzám sőt, az szerencsés esetben heteken belül a végrehajtói letéti számlán, utána pedig az áldozat, Szögi Lajos tanár családjánál lehet - írja a Bors.

Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjaként 17 évre elítélt férfi ötmillió forintot kapott kártalanításként az általa kifogásolt börtönállapotok miatt, miután a nem megfelelő „tartási körülmények” miatt tavaly novemberben pert nyert az állammal szemben.

Szintén a Bors írt arról, hogy sokáig úgy tűnt, ez az összeg az áldozat, Szögi Lajos tanár családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés része lehet. A Szögi családot képviselő Helmeczy László korábban elmondta, a bírósági végrehajtónak zárolnia kell az elítélt férfi számláját, hogy aztán a Szögi családnak megítélt kártérítés részeként átutalják nekik a pénz. Vélhetően ez történt meg most.

A Szegedi Törvényszék a Borssal közölte: "kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban levő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt”. Azonban kiderült: abban az időben a végrehajtás csupán szünetelt.

A végrehajtó januárban követelésfoglalással élt, amit megküldött az Igazságügyi Minisztériumnak. Jó esetben két héten belül már a végrehajtói letéti számlán, utána pedig a családnál lehet a pénz – magyarázta a lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elítélt, Ifjabb H. Dezső még lassíthatja a fo­lyamatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×