eur:
393.06
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Igazi horrorra derült fény a táti pap visszaeső támadójának múltjából

Többszörös visszaeső, gyilkosság is szárad a lelkén, és mindig egyházi személyek voltak a táti plébánost megtámadó férfi korábbi áldozatai. A bíróság 6 év fegyházra ítélte szerdán.

A táti plébánost a közelmúltban megtámadó férfi nem először élt vissza egy pap jóságával - írja a Kemma.hu. Az egykori törökbálinti plébános, Pelsőczy Ferenc végzetes nyakon szúrásához is köze volt, az 1995-ben történt gyilkosság miatt el is ítélték.

Mint arról a lapok abban az évben március 24-én beszámoltak, előző nap holtan találta otthonában pap kollégája (káplánja) a 79 éves plébánost, akinek Ladája is eltűnt.

Két nappal később az akkor 28 éves P. László Esztergomban feladta magát a rendőrségen, és társait is. Azt vallotta, hogy a 20 éves B. Ervinnek és a 19 éves J. Lászlónak is köze van a törökbálinti gyilkossághoz, ráadásul néhány nappal korábban egy szintén idős embert is halálra kínoztak.

P. László egyébként annál a rendőrnél adta fel magát, aki korábbi ügyeit is vizsgálta. Voltak ugyanis korábbi ügyei, egy például pont azért, mert a pap feljelentette, miután 150 ezer forintot lopott a törökbálinti plébániáról. Azt az ügyet azért tárgyalták Esztergomban, mert több másikkal egyesítették: P. László egyéb balhéi ugyanis Komárom megyében zajlottak. Egyházi személyek sérelmére követte el valamennyit.

A törökbálinti gyilkosság napján, miközben Pelsőczy Ferenc Fehérváron volt, a fiatalabb pap, István atya találkozott is P. Lászlóval és J. Lászlóval: bekéredzkedtek, enni kaptak, aztán távoztak. Még aznap délután a fiatal pap újra meglátta P.-t, egy másik férfival. Később eszébe jutott a korábbi lopás, és figyelmeztetni akarta az idő közben már rég hazaért Pelsőczy atyát, hogy hálátlan vendégük visszatért. Így fedezte fel a pap élettelen holttestét, amikor belépett hozzá a dolgozószobába.

P. László a szerdai bírósági tárgyalásáig próbaidejét töltötte a régi ügy miatt.

Merthogy a Komárom-Esztergom megyei Tát plébánosának támadóját az Esztergomi Járásbíróság 6 év fegyházra büntette.

B. Ervinről annyit tudott meg a lap, hogy 2016-ban még börtönben volt, sőt, milliós kártérítéshez jutott a kényelmetlen börtönkörülmények miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×