eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Százezereket csalt ki áldozataitól egy férfi fesztiváljegyeket ígérve

Több károsult is csak a vádlott által közölt címre utazva jött rá, hogy csalás áldozata lett, míg mások teljes baráti társaságoknak rendelték meg a fesztiváljegyeiket a férfitól.

A Kaposvári Járási Ügyészség 24 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 32 éves székesfehérvári férfival szemben, aki olyan jegyeket értékesített az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A vádlott 2016 novembere és 2018 februárja között az internetes közösségi fórumokon keresztül számos olyan fiatallal került kapcsolatba, akik a leglátogatottabb nyári könnyűzenei fesztiválokra és külföldi futballmérkőzésekre kerestek belépőjegyeket, bérleteket, valamint szállást.

A vádlott azért, hogy a sértettektől pénzt csaljon ki, hol a fesztivál munkatársának, hol utazásszervezőnek adta ki magát, majd

rávette a sértetteket arra, hogy a vételárat előrefizetéssel utalják el a bankszámlájára, holott a felkínált jegyekkel és szálláslehetőségekkel egyáltalán nem rendelkezett.

A vádlott az ország különböző pontjain 24 sértettet ejtett tévedésbe, akiktől összesen 740.000,-Ft-ot csalt ki. Több károsult is csak a vádlott által közölt címre utazva jött rá, hogy csalás áldozata lett, míg mások teljes baráti társaságoknak rendelték meg a fesztiváljegyeiket a férfitól.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott korábban is követett el hasonló módszerrel csalásokat, emiatt a Körmendi Járási Ügyészség már vádat emelt ellene. A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bűnössége beismerése esetén a bíróság a szabadságvesztést 2 év 4 hónap 15 napban állapítsa meg.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×