eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
K. S. az ellene csalás és más bűncselekmények miatt indult  büntetőper ítélethirdetésén a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék tárgyalótermében 2019. április 10-én. Az ebesi brókerként elhíresült vádlott 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Brutálisan megbüntették az ebesi álbrókert

559 embert vert át éveken át, mintegy kétmilliárd forintot szerzett - a jogerős ítélet után sok-sok évig gondolkodhat tettén a hűvösön.

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Debreceni Törvényszék az ebesi brókerként elhíresült K. S. vádlottat, aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.

Dobó Dénes bírósági szóvivő emlékeztetett rá: a férfit tavaly áprilisban mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlottat első fokon tizenkét év börtönre ítélték, és végleg eltiltották foglalkozása gyakorlásától. A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék a szabadságvesztés mértékét tíz évre csökkentette, ami a büntetési tétel középmértékének felel meg - tette hozzá.

Indokolásában Csizmadiáné Pethő Tímea bíró kiemelte: a vádlott több száz sértett, részben életkezdő fiatalok sérelmére követte el a bűncselekményt, akik kezdeti megtakarításaikat bízták a vádlott által irányított gazdasági társaságokra. Voltak, akiknek gyermekeik továbbtanulása, a családi otthon biztonsága volt a céljuk, mások az

egy életen át kemény munkával megkeresett vagyonukat akarták biztonságban tudni a befektetéssel.

A vádlott több idős, sőt vele rokoni, baráti, munkatársi viszonyban álló ember bizalmával is visszaélt. További súlyosító körülményként értékelte a másodfokú bíróság, hogy a vádlott az általa irányított gazdasági társaságokban betöltött vezető beosztásban követte el a bűncselekményeket és sok sértett anyagi helyzete, életkörülménye rosszabbodott miatta.

A tanács elnöke hangsúlyozta: az enyhítő körülmények közül mellőzte a bíróság azt, hogy a vádlottnak két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, mivel a korábbi nyilvános ülésen úgy nyilatkozott, hogy helyette szülei fizetik a gyermektartási díjat.

Hozzátette: az, hogy a vádlott a törvényszék első nyilvános ülése előtt beismerte a bűncselekmények elkövetését, azt mondta, megbánta tettét és bocsánatot kért a károsultaktól, csekély nyomatékkal számított enyhítő körülménynek, mivel erre a bizonyítási eljárás után került sor.

A vádlott büntetlen előélete súlytalannak számított, mivel hosszú időn át, sorozatban követte el a bűncselekményeket, ráadásul két próbára bocsátás hatálya alatt.

Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság az időmúlást - hangzott el az ítélet indoklásában.

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×