eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rendőrségi kordon egy családi ház előtt a Komárom-Esztergom megyei Ácson, a Dózsa György úton, ahol az MTI értesülése szerint családi tragédia történt; a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy férfit és egy nőt. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Holttest a csomagtartóban: a rendőrség nem kíván találgatásokra reagálni

Az ORFK szerint nem igaz, hogy a túlórakorlát miatt nem vizsgálták meg a nyíregyházi bolti késelő kocsijának rakterét.

"Nem nyilvános a büntetőeljárá menete" - ezzel a címmel jelentetett meg írást honlapján a rendőrség, miután "számos találgatás" látott napvilágot a sajtóban annak kapcsán, hogy holttestet találtak a nyíregyházi eladónőt november 22-én megkéselő férfi autójának csomagtartójában.

Az üggyel kapcsolatban az országos főrendőrhelyettes tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, ami alapján további eljárások következhetnek, de a rendőrségen belüli vezetőváltásra az ügy miatt nem került sor a reakció szerint.

A rendőrség közben tagadja azt is, hogy a túlórák szigorítása miatt nem került sor azonnal a jármű csomagtartójának vizsgálatára.

"A halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése"

- fogalmaz a rendőrségi közlés.

Ismert, korábban az Index.hu írt riportot arról, hogy Szabolcsban jogellenesen korlátozzák a túlóra-kifizetéseket, de a Police.hu-n megjelent mostani közlemény ezt is tagadja: "az ügyben az ORFK 2018 novemberében tényfeltáró vizsgálatot folytatott, amely megállapította, hogy felelős gazdálkodás folyik, nem történt jogellenes korlátozás".

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×