eur:
394.65
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Érthetetlenül nagy az óvatlanság a netes vásárlásoknál

Könnyű átverni az embereket, ezért fontos, hogy ellenőrizni kell a kiválasztott kereskedőt. Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályvezetője az InfoRádiónak kiemelte, nehéz ügy az online bűncselekmények végére járni.

Sokan még el sem kezdték megvenni a karácsonyi ajándékokat, mondván, majd online beszerzik a hajrában. Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta, essünk ezen túl mihamarabb, ne hagyjuk az internetes vásárlást az utolsó pillanatra a legjobb akcióra várva, hisz előfordulhat, hogy a pénzünkért egyáltalán nem kapjuk meg a választott terméket.

"Ellenőrizzük le a kereskedőt, akinél a kiválasztott terméket meg akarjuk venni! Egyszerűen a keresőbe be kell írni a nevet, és máris tisztában leszünk vele, hogy mennyire elégedettek vele a vásárlók. Sokszor maga a kereskedő honlapja nem biztosít elegendő információt"

- figyelmeztetett Németh.

Azt is javasolja, lehetőleg utánvétes fizetést válasszunk, aki pedig gyakrabban vásárol az interneten, annak célszerű külön bankkártyát (számlát is) gyártatnia, amin csak annyi pénz van, amennyiért az ember vásárol.

Szerinte a netes vásárlók nagyon óvatlanok, azt hiszik, az online térben nem érheti baj az embert, miközben az interneten a legkönnyebb "eltűnni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×